Savremeni gimnazijalac Uroš Tirnanić osvojio prvo mesto na literarnom konkursu

Uroš Tirnanić, učenik drugog razreda, osvojio je prvo mesto na IV literarnom konkursu „Leto bez brige provedi kraj knjige” na temu „Omiljenoj knjizi menjam kraj – čitajući i sam postajem pisac-zmaj”. Uroš je pobedio u kategoriji srednjoškolaca, a konkurs je održan na nivou srednjih i osnovnih škola.

Drugačiji završetak čuvene Šekspirove drame „Romeo i Julija”

Pobedu na konkursu Urošu je donela ideja da promeni kraj i poslednji čin čuvene Šekspirove drame. „Kada sam pročitao tragediju ‘Romeo i Julija’, nisam mogao da prihvatim da je dvoje mladih umrlo. Želeo sam da im promenim sudbine, da priča ima srećan kraj. Hteo sam da njhova ljubav pobedi mržnju i da se porodice pomire. Nadam se da mi je to uspelo”, izjavio je Uroš Tirnanić.

Konkurs je održan odlukom Upravnog odbora Društva školskih bibliotekara Srbije povodom 24. maja, Dana slovenske pismenosti i kulture, a u susret raspustu. Radovi su razvrstani po kategorijama, a odluku je donela poznata pesnikinja Violeta Jović.

Uroš Tirnanić aktivno učestvuje na literarnim konkursima, a dosadašnji rezultati pokazuju da mu je prvo mesto zagarantovano. Urošev rad možete da pročitate OVDE.

Još jedna nagrada za Uroša u novembru

Uroš je učestvovao i na nagradnom literarnom, video i likovnom konkursu na temu „Misli mi lete”, koje raspisuje Narodna biblioteka „Radoje Domanović” iz Leskovca u okviru 2. Festivala dečjeg stvaralaštva „Umetnik iz školske klupe”, čiji je cilj da se primenom moderne tehnologije u dečjem stvaralaštvu deca i mladi podstaknu na sagledavanje i rešavanje problema na nov i drugačiji način, uz korišćenje knjige i čitanja kao nezaobilaznog segmenta ljudskog stvaralaštva, obrazovanja i kulture.

Urošev talenat je, ka i mnogo puta do sada bio zapažen - osvojio je drugo mesto, a njegov rad možete pročitati ovde.

Savremena gimnazija pohvaljuje Uroševu ljubav prema srpskom jeziku i književnosti i raduje se sledećim uspesima, za koje smo sigurni da će ih biti u velikom broju.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.