Savremeni gimnazijalac u ulozi predavača

U utorak, 10. novembra, u Savremenoj osnovnoj školi je kao gost-predavač na časovima biologije kod profesorke Dijane Šarac bio učenik Savremene gimnazije Aleksandar Kašerić iz I-2.

Aleksandar je održao nekoliko eksperimenata svim starijim razredima u Savremenoj osnovnoj školi. Samostalno je izveo nekoliko hemijskih eksperimenata: „lava lampa”, „ljubičasti dim”, „duh iz boce”, „gustinski koktel” i „rainbow paradise”, kako su ga petaci nazvali. Učenici su bili oduševljeni, a Aleksandar je otišao uz obećanje da će se vratiti kako bi izveo još neke eksperimente.

„Aleksandar je neko ko se posebno ističe po znanju iz biologije i hemije. Iz svega što je dosad pokazao, lako je zaključiti da je vrlo zainteresovan za pomenute nauke i da mu je to zapravo temelj za ono čemu stremi, a to je da bude lekar. Savremena gimnazija je prepoznala njegov talenat i sposobnosti i mi ćemo, kao profesori, nastojati da ga dodatno motivišemo i podržimo u daljem napredovanju”, izjavila je profesorka biologije Dijana Šarac.

Više slika zanimljivih eksperimenata pogledajte u galeriji

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.