Humanitarna pomoć Domu za decu i omladinu „Vera Radivojević”

Nastavljajući sa tradicijom pomaganja drugima i darivanja onih kojima je pomoć potrebna, savremeni gimnazijalci su tokom oktobra pokrenuli akciju prikupljanja pomoći za štićenike Doma za decu i omladinu „Vera Radivojević” u Beloj Crkvi.

 

Korisnici doma su uzrasta od 10 do 23 godine, a savremeni gimnazijalci su sakupili i donirali hranu, sredstva za higijenu i garderobu.
Humanitarna pomoć je isporučena u ponedeljak, 9. novembra, a deca, korisnici doma, izuzetno su se obradovala stvarima i samoj akciji koju je Savremena gimnazija organizovala. Direktor ovog doma, Zoran Stanković, izrazio je zahvalnost i želju da se savremeni učenici upoznaju sa decom iz doma, kao i da im budu domaćini u obilasku Bele Crkve u narednom periodu.

Savremeni gimnazijalci se uvek rado odazivaju humanitarnim akcijama

Na početku školske godine, savremeni gimnazijalci su učestvovali u još jednoj humanitarnoj akciji u kojoj su sakupljali finansijska sredstva kao pomoć Lani Jovanović da dobije životnu bitku. Sredstva su uplaćena preko Fondacije „BUDI HUMAN”.

Savremena gimnazija je ponosna na angažovanost i trud svojih učenika, kao i na njihovu želju da pomognu i doprinesu da svet makar za trenutak bude bolje i lepše mesto.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.