Preduzetničke veštine savremenih gimnazijalaca

U okviru saradnje sa Regionalnom agencijom za razvoj i evropske integracije Beograd, u Savremenoj gimnaziji je realizovana radionica sa ciljem promocije preduzetništva i ukazivanja na značaj razvijanja preduzetničkih veština.

Podeljeni u grupe, učenici I-1 su uz vođenje i podršku Ljiljane Marković iz Regionalne agencije za razvoj i evropske integracije Beograd imali zadatak da osmisle načine pokretanja svojih virtuelnih firmi, kampanje za promovisanje proizvoda i usluga, da odrede ciljnu grupu i pronađu ključnu reč kojom bi privukli potencijalne klijente.

Vešte preduzetničke ideje savremenih prvaka

U kratkom roku prezentovane su ideje za privlačenje klijenata prilikom prodaje automobila, za udomljavanje kućnih ljubimaca i organizaciju najboljih žurki u gradu.

Na kraju radionice učenici su bili zadovoljni stečenim iskustvom i izrazili su želju da se aktivnosti na temu preduzetništva realizuju i u narednom periodu.

U okviru ove radionice imali smo priliku da sebe, u relativno bliskoj budućnosti, zamislimo u ulozi organizatora na određenim poljima. Naša gošća je radila u Japanu i prenela nam je svoje utiske. Radionica mi se veoma dopala i odlično sam se snašla, rekla je savremena gimnazijalka Anja Čedić.

Savremena gimnazija je deo inovativnog projekta InnoSchool koji organizuje upravo Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije, a čiji je cilj promovisanje preduzetničkog duha kod mladih i koji će nakon pilot-faze biti uvršten u program svih srednjih škola u Srbiji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.