Humanitarna akcija za decu obolelu od malignih bolesti

Učenici Savremene gimnazije još jednom su pokazali svoju humanost.

Ovog puta prikupljana su sredstva za Udruženje roditelja dece obolele od malignih bolesti „Zvončica”. Naša učenica Sara Milošević informisala se preko društvenih mreža i saznala da su ovom udruženju neophodna sredstva za higijenu dece i beba, te je ovu informaciju iznela na sednici Učeničkog parlamenta, a predstavnici odeljenja su ubrzo obavestili svoja odeljenja, te je akcija započela. Prelazak na onlajn-nastavu je malo usporio akciju, ali smo je ipak uspešno završili i prikupljena sredstva donirali ovom udruženju.

Udruženje roditelja dece obolele od malignih bolesti „Zvončica” osnovano je 1992. godine pri Službi za hematoonkologiju Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić” u Beogradu. Udruženje pomaže oboleloj deci, njihovim porodicama i bolnici, a članovi Udruženja su roditelji i bliski članovi porodica obolele, izlečene i preminule dece, bivši pacijenti i zdravstveni radnici.

Učenici Savremene gimnazije još jednom su pokazali humanost u ovim, svima teškim vremenima.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.