Savremeni gimnazijalci proveli zimski sportski dan na Adi Ciganliji

Savremeni gimnazijalci su i ovo polugodište započeli na stvarno drugačiji način.

U duhu zimskih čarolija, poštujući sve preventivne mere s ciljem zaštite od koronavirusa, savremeni gimnazijalci su sredu, 20. 1. 2021. godine, sa svojim profesorima fizičkog i zdravstvenog vaspitanja i odeljenjskim starešinama, proveli na klizalištu na Adi Ciganliji. Pored toga što su se učenici zabavili, družili, oni koji su pokazali vrsne veštine na ledu dobili su odlične ocene iz predmeta Fizičko i zdravstveno vaspitanje. 

Savremena gimnazija poznata je po tome što je školski život bogat raznovrsnim vannastavnim aktivnostima među kojima su i sportski dani na kojima savremeni učenici jačaju zdravo telo i duh.

Kako je izgledao zimski sportski dan savremenih gimnazijalaca pogledajte u galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.