Katarina Ristanović sprema se za put u Švajcarsku ili Španiju

Učenici Savremene gimnazije u novembru su imali priliku da se upoznaju sa prestižnim svetskim obrazovnim institucijama Glion Institute of Higher Education i Les Roches, specijalizovanim za ugostiteljstvo i luksuzni menadžment. Putem interaktivnih vebinara učenici III i IV razreda mogli su da saznaju više o mogućnostima izbora svog budućeg poziva. Učenici koji su prisustvovali na 3 predavanja dobili su sertifikat od univerziteta, a ujedno je raspisan i nagradni konkurs za koji je bilo potrebno poslati kratak esej, a nagrada za pobednika je bila putovanje u Švajcarsku ili Španiju, uključujući putne troškove odlaska i povratka i boravak za dve 2 osobe u kampusu u trajanju od 2 noći.

Učenica III-1 Katarina Ristanović sa velikim zadovoljstvom nam je prosledila mejl u kojem je dobila obaveštenje da je pobedila na nagradnom konkursu i da može da bira jednu od dve pomenute destinacije.

„You attended all 4 master classes, you reached a very good score overall answering the polls and questions, and in addition, all the members of the jury rated well your essay, which demonstrated your great enthusiasm for event management, your desire to make people happy and your ambition to organize events for the needed as well. You can be proud of yourself and I would like to personally congratulate you on this wonderful success. I have no doubt that you have the right personality to thrive in event and in hospitality.”, navedeno je u mejlu koji je naša Katarina dobila.

Katarina je izuzetna učenica koja učestvuje u brojnim projektima i aktivnostima i veliko nam je zadovoljstvo što je baš ona dobitnica nagrade. Uvereni smo da ćemo još slušati o njenim postignućima, a ostale učenike pozivamo da se ugledaju na Katarinu i da učestvuju u internacionalnim konkursima s ciljem ličnog napredovanja i usavršavanja.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.