Obeležen Međunarodni dan slagalica

U petak, 29. januara, u Savremenoj gimnaziji obeležen je Međunarodni dan slagalica.

Ustanovljen je 1995. godine i od tada se obeležava širom sveta sa ciljem da promoviše pravo na igru, slagalice kao sjajno terapijsko i relaksaciono sredstvo, i da temom skrene pažnju javnosti na neki društveni problem ili pomogne postojeće inicijative građana u društvenoj zajednici u kojoj se održava.

 

Obeležavanjem ovog dana Savremena gimnazija je ujedno postala i deo međunarodnog eTwinning projekta pod nazivom „The International Day of Puzzles”, što možete da vidite na sledećem linku. Zajedno sa učenicima iz Rumunije, Turske, Litvanije i Italije, timski i individualno, sastavljali su slagalice na kojima su se nalazili Van Gogovo „Zvezdano nebo”, Tadž Mahal i predeo sa vulkanom Popokatepetl u pozadini.

Tokom sastavljanja slagalica, učenici su imali priliku da saznaju i neke zanimljivosti u vezi sa ovim delima. Ovaj događaj je po prvi put realizovan u Savremenoj gimnaziji i već se radujemo sledećem obeležavanju ovog zanimljivog dana u kome će učestvovati još više savremenih učenika.

Kako je izgledao savremeni međunarodni dan slagalica pogledajte ovde

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.