Zapažen uspeh maturanata na onlajn takmičenju iz srpskog jezika

Savremene maturantkinje Katarina Vučićević, Lea Rambosek, Ana Petrović i Dunja Mićunović učestvovale su u zanimljivom onlajn takmičenju iz srpskog jezika i književnosti.

Departman za srbistiku Filozofskog fakulteta u Nišu tradicionalno je organizovao Nedelju srbistike, koja je održana u periodu od 7. do 11. decembra 2020. Kao jedna od najznačajnijih aktivnosti, održano je ekipno takmičenje iz srpskog jezika i književnosti za maturante, koje je ove godine bilo onlajn. U takmičenju je učestvovala i ekipa Savremene gimnazije, koja se nadmetala u poznavanju celokupnog gradiva srednje škole iz ovog predmeta, i to pomoću mobilnih telefona i posredstvom veb-aplikacije „Kahoot!”.

Savremene maturantkinje su pokazale izuzetno znanje i osvojile zapaženo četvrto mesto. 

Verujemo da će i naredna generacija maturanata Savremene gimnazije nastaviti tradiciju učešća na ovom zanimljivom takmičenju i da će takođe ostvariti zapažene rezultate. 

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.