Savremene gimnazijalke blistale na Književnoj olimpijadi

U nedelju, 7. marta, održan je opštinski nivo takmičenja iz književnosti – Književna olimpijada. Kao i prethodnih godina, savremeni gimnazijalci su, učestvovali na ovom takmičenju. I ovog puta oni su postigli zapažene rezultate.

Nađa Pevac, učenica trećeg razreda, zauzela je treće mesto i plasirala se na okružni nivo takmičenja, koje će biti održano 10. aprila. Dunja Mićunović, učenica četvrtog razreda, takođe se našla na trećem mestu i zaslužila plasman na naredni nivo takmičenja.

Koliki su uspeh ove savremene gimnazijalke postigle, govori činjenica da su se iz tri opštine – Vračar, Grocka i Zvezdara – na naredni nivo takmičenja ukupno plasirala tri učenika, od kojih su dva Dunja i Nađa.

Čestitamo im i želimo im puno sreće na narednom nivou takmičenja, a imajući u vidu njihov trud, rad, zalaganje i znanje, sigurni smo da će i na njemu imati uspeha!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.