Savremena gimnazija je među najboljim školama na svetu!

Ogroman uspeh Savremene gimnazije!

Savremena gimnazija je izabrana da bude predstavljena na „World Education Summitu” kao „Cool School”, odnosno, kao „neverovatna i jedinstvena škola koja na strastven i hrabar način značajno unapređuje obrazovanje”. 

World Education Summit je jedna od  najvećih svetskih obrazovnih konferencija, koja se ove godine održava onlajn od 22. do 25. marta.

Na ovogodišnjoj konferenciji učestvuje preko 200 najznačajnijih imena iz sveta obrazovanja, nagrađivanih autora naučnih bestselera i vodećih eksperata za nastavu sa najvećih fakulteta, poput Univerziteta u Kembridžu, Virdžiniji, Melburnu, Londonu i mnogih drugih. Oni će na osam stejdževa pokriti brojne teme koje se tiču savremenog obrazovanja.

O vrednosti priznanja koje je na ovaj način dodeljeno Savremenoj gimnaziji govori i činjenica da je prestižni časopis „Forbes” proglasio „World Education Summit” za glavni obrazovni događaj godine.

Tako je Savremena gimnazija, kao jedna od LINKgroup škola, jedina u regionu koja će sa još nekoliko odabranih škola širom sveta biti predstavljena na samitu kao „Cool School”, tj. kao primer dobre nastavne prakse. Zahvaljujući tome Srbija postaje vidljiva na svetskoj mapi obrazovanja, jer ovo priznanje nesumnjivo dokazuje da i u našoj zemlji postoje škole koje spadaju u sam svetski vrh.

 

 

 

 

Future Ready škola učenicima pruža sveobuhvatno obrazovanje

Priznanje Svetskog obrazovnog samita rezultat je dugogodišnjeg posvećenog rada po kome je Savremena poznata u našoj zemlji i regionu, a od sada i u čitavom svetu.

Svetski obrazovni samit prepoznao je Savremenu kao Future Ready školu u kojoj učenici dobijaju sveobuhvatno obrazovanje koje ih podstiče da se razvijaju na celovit i uravnotežen način. Kroz razvijanje akademskih znanja, digitalnih kompetencija i transverzalnih veština, uz kreativnu upotrebu savremene tehnologije, interdisciplinarne časove, projektnu nastavu i socijalno-emocionalno učenje, savremeni učenici izrastaju u srećne, radoznale i samostalne mlade ljude spremne na celoživotno učenje i usavršavanje.

Savremena gimnazija postavlja nove standarde

Savremena gimnazija predstavlja jedinstvenu školu u regionu, ali i u svetu, i postavlja sasvim novi standard pripremajući učenike za život i rad u 21. veku.

Ovakav uspeh ne iznenađuje kada se uzme u obzir da je Savremena deo LINKgroup edu Alliance, internacionalne obrazovne alijanse koja skoro 25 godina radi na unapređenju obrazovanja i u svom sastavu, pored Savremene gimnazije i osnovne škole, okuplja srednje i visoke škole, fakultete, institute i profesionalne akademije. LINK alijansa prepoznatljiva je u ovom delu Evrope, a odnedavno i u SAD, kao organizacija koja je lider u modernom obrazovanju, čije ustanove ispunjavaju visoke standarde u nastavi kroz stavljanje fokusa na sveobuhvatni razvoj dece, kontinuiranu evaluaciju i unapređenje nastavnog procesa, kreativnu interdisciplinarnu nastavu, inovativnu platformu za učenje na daljinu, radionice u skladu sa Kembridž pristupom i pametnu upotrebu tehnologije u svrhu obrazovanja.

Po analizama Svetskog ekonomskog foruma, čak 65% dece koja sada kreću u školu radiće poslove koji još uvek ne postoje, drugim rečima živeće u budućnosti kakvu ne možemo da zamislimo. Stoga je glavni cilj Savremene gimnazije da učenicima pruži znanje i veštine neophodne za akademski, profesionalni i emocionalni uspeh u toj budućnosti. A da bi to uradila, prevazišla je arhaične obrazovne paradigme uspostavljene još u doba parne mašine i kreirala „stvarno drugačiji” pristup, zbog koga je i zaslužila da bude predstavljena na velikom svetskom obrazovnom samitu kao „Cool School”.

Savremena je „Cool School”

Povezujući najbolje akademske paradigme sa savremenim dostignućima neuronauke i edukativne tehnologije, Savremena gimnazija predstavlja fleksibilnu, kreativnu i inovativnu školu u kojoj se gradivo ne usvaja na pasivan način, već kroz problem solving, gde odrastaju deca koja samouvereno govore više jezika, kreativno vladaju modernom tehnologijom i koja su sposobna da stvaralački i samostalno unaprede budućnost koja je pred nama.

Zbog toga savremeni gimnazijalci odrastaju sa osmehom i radoznalošću, dok hrabro prolaze kroz avanturu učenja i druženja.

Prestižno priznanje Svetskog obrazovnog samita koje je zasluženo dobila Savremena gimnazija je sjajna vest za sve roditelje u Srbiji. Sada je i vašem detetu dostupno internacionalno priznato svetsko obrazovanje po najvišim standardima.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.