Iva Nikolić prva na državnom prvenstvu u alpskom skijanju!

Savremena gimnazijalka Iva Nikolić učestvovala je na Prvenstvu Srbije u alpskom skijanju za mlađe i starije devojčice i dečake kategorija U14 i U16. Omladinsko prvenstvo održano je 13. i 14. aprila na stazi „Crna Duboka” na Kopaoniku, a ukupno je učestvovalo 50 takmičara iz Srbije, Slovenije i Crne Gore.

Državno prvenstvo ove godine su obeležila četiri dvostruka šampiona, među kojima je i naša Iva, koja je u kategoriji U16 pobedila u obe discipline, slalomu i veleslalomu!

Čestitamo Ivi na velikom uspehu i želimo joj puno sreće na predstojećim takmičenjima.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.