Stvarno drugačija novinarska sekcija

U ponedeljak, 5. aprila 2021. godine, članovi novinarske sekcije Savremene gimnazije, u pratnji jednog od rukovodilaca novinarske sekcije, profesorke srpskog jezika i književnosti Marije Pilčević Tomašević, bili su gosti na eduTV-u, gde je za njih organizovana novinarska radionica.

Članovi sekcije i ove godine, kao i prethodnih, uspevaju da naprave izuzetne priloge o uspesima savremenih gimnazijalaca, kako u školi tako i van nje.

Prisustvovanjem ovoj radionici proširili su svoje znanje, koje će im omogućiti da što uspešnije realizuju pripremu, snimanje i montiranje materijala. Radionicu su vodili novinarka Dragana Knežević i snimatelj Vojkan Milosavljević.

Na obostrano zadovoljstvo, dogovorena su snimanja novih priloga u predstojećem periodu.

Fotografije sa radionice možete pogledati ovde.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.