Međunarodni eTwinning projekat

Učenici Savremene gimnazije uspešno su učestvovali u još jednom međunarodnom projektu.

Savremeni prvaci učestvovali su u internacionalnom eTwinning projektu „Xtreme addictions”, čiji su ciljevi bili upoznavanje sa karakteristikama bolesti zavisnosti i osmišljavanje aktivnosti koje bi imale preventivni uticaj na mlade.

U projektu „Xtreme addictions” učestvovalo je sedam škola iz šest država – Poljske, Turske, Portugalije, Španije, Ukrajine i Srbije. Projekat je trajao osam nedelja, tokom kojih su učenici pokazali snažnu volju da istraju u svom aktivnom učešću uprkos redovnim školskim obavezama i vannastavnim aktivnostima. U projektu su učestvovali učenici Vuk Radojković, Teodora Vučić i Matej Petrović iz I-1, Aleksandar Kašerić, Klara Petrović i Iva Nikolić iz I-2, Jelena Žarković i Milena Žarković iz I-4 i Sara Šarančić iz I-6.

Projektne aktivnosti su vodili pedagog Ivan Davidović i psiholog Aleksandra Rakić.

Učenici su vredno radili najpre na predstavljanju svoje države i svoje škole i upoznali se sa karakteristikama partnerskih država i škola. U narednim nedeljama su se upoznavali sa vrstama i osobinama bolesti zavisnosti, kao i ustanovama koje predstavljaju podršku u lečenju bolesti zavisnosti. Krajnji proizvod projekta su bili poster/pesma/priča koji predstavljaju jedan od načina na koje može da se podigne svest o postojanju bolesti zavisnosti, sa jasnim porukama o mogućnostima prevencije i intervencije, odnosno podrške mladima.

Autor Jelena Žarković, I-4

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.