Uspeh na recitatorskom takmičenju

Učenice prvog razreda Savremene gimnazije Sara Šarančić i Elena Martić imale su priliku da učestvuju na recitatorskom takmičenju u Vrnjačkoj Banji.

Takmičenje je održano u petak, 14. maja, u bioskopskoj sali Kulturnog centra u organizaciji Vrnjačkog amaterskog pozorišta, a za učešće se prijavilo 50 takmičara, što je rekord otkako ova manifestacija postoji.

Učenica Sara Šarančić izjavila je da će joj ovo iskustvo na bini Kulturnog centra pred brojnom publikom vrlo značiti za smotre i takmičenja koji tek predstoje u narednim godinama.

Učenica Elena Martić istakla je da je posle dužeg vremena imala priliku da učestvuje na recitatorskom takmičenju, ali da nikada do sada nije učestvovala na tako velikoj smotri koja se organizuje u drugom gradu.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.