Savremeni gimnazijalci u poseti naučno-tehnološkom parku

Učenici Kombinovanog programa Savremene gimnazije su u okviru predmeta Kembridž Business imali priliku da posete Naučno-tehnološki park na Zvezdari.

U pratnji profesorke engleskog jezika Milice Aleksić i profesorke biznisa Marije Milić prisustvovali su insiprativnom uvodnom predavanju na kom su se upoznali sa pojmom start-up kompanija i saznali o ulozi koju Naučno-tehnološki park ima u formiranju ovih kompanija. Nakon toga, učenici su kroz mini-radionicu upoznati sa SCAMPER tehnikom pristupanja inoviranju, a na kraju su dobili zadatak da kreiraju svoju poslovnu ideju i predstave je voditeljima radionice. S obzirom na to da su imali samo 15 minuta za rad, to je iziskivalo brzo kreativno razmišljanje, primenu naučenog, preduzetničku orijentisanost i, pre svega, timski rad.

Učenici su pokazali zavidno predznanje iz biznisa koje im je pomoglo da svoje ideje predstave ubedljivo i argumentovano.

Ovom prilikom zahvaljujemo voditeljima programa na još jednom ukazanom gostoprimstvu i pažnji koju su posvetili našim učenicima.

Savremeni gimnazijalci oduševljeni posetom

Na predavanju u Naučno-tehnološkom parku naučili smo nešto novo o kreiranju novog biznisa i koji su prvi koraci u tome. Svidelo mi se to što nismo imali tipično predavanje, već smo i mi učestvovali u radu i praktično primenili svoje ideje. 

Sara Šarančić, učenica prvog razreda

Ovo je jedna od najboljih poseta koju je škola organizovala za nas. Posebno mi se dopalo to što smo shvatili koliko je dobro imati predznanje iz biznisa i da nam to zaista treba za bavljenje poslom u budućnosti. Dobili smo pohvale od predavača koji su nam rekli da ni studenti često ne znaju odgovore na postavljena pitanja, a mi smo znali. Posebno je bilo zanimljivo to što je istom problemskom zadatku svaka grupa pristupila na različit način i došla do drugačijeg kreativnog rešenja fokusirajući se na različitu ciljnu grupu.

Kai Vainomaa, učenica trećeg razreda

Više slika ove zanimljive posete pogledajte u galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.