Minja Ćirić najbolji na republičkom takmičenju iz geografije!

Minja Ćirić, učenik III razreda, osvojio je prvo mesto na Republičkom takmičenju iz geografije!

Na takmičenju je učestvovalo oko 160 učenika iz cele Srbije, a Minja se pobedom kvalifikovao za Evropsku geografsku olimpijadu koja će se održati sredinom juna ove godine i okupiti geografe njegovog uzrasta iz cele Evrope. Postignutim uspehom na republičkom takmičenju Minja može da upiše Geografski fakultet bez polaganja prijemnog ispita!

 

 

 

 

Ljubav prema geografiji i vredan rad doveli su Minju do velikog uspeha

Republičko takmičenje iz geografije održano je u subotu na Geografskom fakultetu u Zemunu, a sastojalo se iz tri dela. U pisanom delu učenici su pokazivali svoje znanje iz geografije stečeno tokom sve tri godine srednje škole. Drugi deo je bio multimedijalni test koji se sastojao se iz 40 slajdova koji su se smenjivali i na kojima su bile fotografije i ponuđeni odgovori. Ovaj deo se nije odnosio samo na geografiju već je imao u pozadini i širi spektar znanja. Treći deo je predstavljao terenski rad, gde su učenici osmatrali, vodili evidenciju, crtali, beležili, posle čega su radili analizu terenskog rada, tj. praktični deo terenskog rada.

Pripreme za republičko takmičenje trajale su tokom svih proteklih meseci, od početka školske godine. Minja je sa svojim profesorom geografije, Ivanom Matejićem, išao na probe terenskog rada. Radili su zajedno i simulacije praktičnih radova, multimedije i sl. Iza ovog uspeha stoje sati i sati napornog rada i truda, što zajedničkog rada sa profesorom, što samostalnog rada.

Naši učenici svake godine postižu značajne uspehe na takmičenjima iz geografije i kroz svoju ljubav prema ovom predmetu pokazuju da je geografija fascinantna priča o svetu koji se stalno menja.

Savremena gimnazija je ponosna na Minju i želi mu da bude jednako uspešan na predstojećoj Evropskoj geografskoj olimpijadi.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.