Savremeni trećaci na zanimljivoj izložbi o povezanosti matematike i muzike

Da školovanje u Savremenoj gimnaziji obuhvata i niz zanimljivih vannastavnih aktivnosti uverili su se ovog puta savremeni trećaci.

Oni su u sredu, 12. 5, u duhu maja kao meseca matematike, sa svojim profesorima matematike i odeljenjskim starešinama, posetili izložbu „Matematika muzike” u Institutu SANU.

Pored toga što su se zabavili, učenici su se upoznali sa sponom između ove dve oblasti i videli kako razumemo zvuk, ton, muziku i govor, kako da gledaju drugim očima grafove, nizove i algoritme i kako da zasviraju matematiku i izračunaju šta čuju.

Slike sa ove zanimljive izložbe pogledajte OVDE

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.