Savremeni prvaci na terenskoj nastavi

Učenici prvog razreda Savremene gimnazije bili su u ponedeljak, 24. maja, na terenskoj nastavi, koja je zamišljena kao interdisciplinarno povezivanje različitih predmeta i učenje kroz praksu.

Savremeni prvaci su obišli Arheološki park „Viminacijum”, slikovitu srednjovekovnu Ramsku tvrđavu, Ramsko-zatonjsku peščaru, upečatljivo selo Kisiljevo i Srebrno jezero.

Tokom jednodnevnog puta učenici su u grupama pokazali znanje iz desetak nastavnih predmeta i tom prilikom radili različite interdisciplinarne, kombinovane i terenske zadatke, osmatranja, merenja i istraživanja.

Prva terenska nastava predstavljala je priliku da se savremeni prvaci još jednom uvere da se u Savremenoj gimnaziji uči na jedinstven i potpuno drugačiji način. Za njih je ovo bilo zanimljivo i dragoceno iskustvo, u kome su uvežbavali rad u grupama, međusobnu komunikaciju i zajednički pristup rešavanju problemskih zadataka.

Više slika pogledajte ovde

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.