Na izletu sa savremenim maturantima

Maturanti Savremene gimnazije u ponedeljak, 24. maja, krenuli su na planirani izlet put Tršića i Sunčane reke.

Posle udobne vožnje do Tršića učenici su imali predavanje u etno-muzeju Vuka Stefanovića Karadžića, koje su pripremili kustosi tamošnjeg muzeja. Nakon toga učenici su razgledali postavku i obišli sve objekte, uključujući i Spomen-kuću Vuka Stefanovića Karadžića.

U nastavku dana učenici su posetili etno-naselje Sunčana reka, gde su nakon ručka uživali u prirodi i lepotama Drine i Podrinja.

U večernjim časovima učenici su se vratili u Beograd, a izlet je bio prilika da uživaju u lepom danu, druženju i prirodnim lepotama.

Više slika pogledajte u galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.