Kreativna radionica „Voli više, troši manje”

Savremeni gimnazijalci učestvovali su u još jednom zanimljivom međunarodnom projektu.

Tokom prethodnih nekoliko nedelja imali su priliku da pokažu svoje kreativne veštine u okviru internacionalnog eTwinning projekta „Voli više, troši manje”. Kreativna radionica u okviru projekta je simbolično započeta na Dan zaljubljenih, kada su učenici kreirali nakit od reciklažnog materijala i poklanjali ga dragim osobama. Ovim činom učenici nisu izrazili samo ljubav prema dragim ljudima već i prema celokupnoj planeti, koju polako uništavamo svojim konzumerističkim navikama. Tokom ovog procesa učenici su sarađivali sa srednjom školom iz Poljske i razmenjivali ideje sa njihovim učenicima.

Učenici su najpre pravili ogrlice i minđuše od starih časopisa, kao i minđuše od vunica koje su pronašli kod kuće. Na narednim radionicama doneli su stare narukvice, koje su iskoristili da naprave hvatače snova – ukrase koji potiču iz plemena američkih Indijanaca i čija je svrha da „oteraju” loše snove.

Ovom radionicom savremeni gimnazijalci su pokazali da ne moramo trošiti novac da bismo ukrasili sebe i svoju okolinu, kao i da se možemo prepustiti kreativnim impulsima i napraviti nešto potpuno inovativno i moderno, a u isto vreme izraziti brigu i ljubav za našu planetu.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.