Radovi savremenih učenica na izložbi „Život”

Učenice Savremene gimnazije učestvovale su na Velikom konkursu za srednjoškolce kreativce, koji je organizovao Fakultet savremenih umetnosti. One su na originalan i kreativan način dale svoj odgovor i viđenje teme konkursa „Život”.

Svi pristigli radovi izloženi su na Velikoj izložbi, koja je otvorena 7. juna u Galeriji Fakulteta savremenih umetnosti i deo je tradicionalne manifestacije Dani savremenih umetnosti. U izložbenom prostoru možete videti radove naših talentovanih učenica, među kojima su Nađa Pevac, Iva Nikolić, Jelena Žarković i Milena Žarković. U njihovim autorskim radovima dominira slikarski izraz, a realizovani su različitim slikarskim tehnikama, poput akvarela, pastela i kolaža.

Pogledajte kako je izgledala izložba koju smo zajedno posetili, kao i umetnička dela naših učenica koje pohvaljujemo za trud i talenat koji neguju već duže vreme putem različitih vannastavnih likovnih aktivnosti!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.