Učenici Savremene odlični kao organizatori Brainfinityja

Savremeni gimnazijalci Aleksandar Kašerić, Iva Nikolić, David Todorović, Nađa Pevac, Barbara Stojanović, Teodora Bjelajac, Anđela Todorović, Mina Janković, Petar Đoković i Tamara Eraković su se u subotu, 12. juna, oprobali u zahtevnom i složenom zadatku organizacije Brainfinityja, najvećeg regionalnog takmičenja u problem solvingu, koji je ove godine održan u našoj školi.

Svako ko je bio u prilici da organizuje neki događaj može da potvrdi da to nije nimalo lak i jednostavan zadatak, a prema rečima starijih i iskusnijih organizatora, naši učenici su se odlično snašli i pokazali izvanredne organizacione veštine, za šta zaslužuju sve pohvale!

Takmičenje koje okuplja najbolje problem solvere

Brainfinity je jedinstveno timsko problem solving takmičenje u regionu namenjeno petacima, šestacima, sedmacima, osmacima i srednjoškolcima.

Na njemu timovi učenika rešavaju svakodnevne probleme i detektivske zadatke, a na raspolaganju imaju pomoć moderne tehnologije i interneta. Na taj način, oni upotrebljavaju različite veštine i znanja iz matematike, logike, fizike i drugih predmeta koje uče u školi, razvijaju timski i istraživački duh, jačaju svoje komunikacione veštine, ali i kritičko i kreativno mišljenje.

Među učenicima je Brainfinity omiljen baš zato što ga opisuju kao „takmičenje na kom se ništa ne uči napamet”, a učesnici se posebno raduju i vrednim poklonima i medaljama koji sleduju najboljima.

Dragoceno iskustvo za naše učenike

Pored toga što su doprineli da se ovaj veliki događaj realizuje na besprekoran način, iskustvo u organizovanju ovog takmičenja za naše učenike predstavlja način da bolje upoznaju sebe, svoje mogućnosti i usmere svoja interesovanja u pravom smeru u budućnosti.

Učenici Savremene gimnazije su pokazali da su spremni da se nose sa velikim izazovima kao što je ovaj, uz maksimalnu proaktivnost i produktivnost, čime su doprineli ostvarenju glavnog cilja – uspešnoj realizaciji ovog takmičenja.

Savremeni gimnazijalac Aleksandar Kašerić predvodio je svoje drugare iz škole, a svi zajedno činili su sjajan organizacioni tim koji je od učesnika dobio samo reči hvale.

Aleksandar je istakao da mu je bila čast što je bio deo jedne ovakve manifestacije, navodeći da je tokom Brainfinityja blisko sarađivao sa stručnjacima u oblastima organizacije, marketinga, matematke i informatike.

„Pozitivno me je iznenadilo što, iako su mnogo stručniji i obrazovaniji od mene, svaku moju sugestiju, ideju i predlog oni su temeljno razmotrili i tretirali me kao jednakog. Iskustva poput ovog vrlo su značajna za dalji razvoj moje ličnosti, veština organizacije i komunikacije sa ljudima”, istakao je on i dodao da jedva čeka ponovni susret naredne godine.

Njegova drugarica Nađa Pevac tvrdi da je taj zajednički rad doprineo pozitivnoj atmosferi i pomogao im da poboljšaju veštine timskog rada i organizacije, kao i da je samo takmičenje ostavilo veoma pozitivan utisak na nju, jer je drugačije i kompleksnije od drugih takmičenja.

Na učenicu Barbaru Stojanović autentičnost samog takmičenja ostavila je najjači utisak, dok njena drugarica Teodora Bjelajac prijem učesnika opisuje kao najzanimljiviji deo ove organizacije.

Naši učenici su ovom prilikom još više usavršili odgovornost, savesnost, saradnju, komunikativnost, timski rad i uspešno su ispoštovali sve rokove. Baš zbog toga su i bili jedna od najbitnijih karika za uspeh ovog takmičenja.

Drago nam je što su savremeni gimnazijalci uvek željni dodatnog znanja i iskustva i što rado učestvuju u brojnim aktivnostima koje škola pripremi za njih. Čestitamo im na uspešno obavljenim zadacima!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.