Uspešno realizovana radionica „Kako napisati dobar CV”

U okviru programa radionica koje Savremena gimnazija organizuje za svoje učenike, a čiji je cilj sticanje veština, znanja i vrednosti potrebnih za život i rad nakon srednje škole, profesorka engleskog Milica Aleksić održala je radionicu „Kako napisati dobar CV”.

Naime, istraživanjem potreba učenika naše škole, saznali smo da veliki broj njih planira da konkuriše na inostrane fakultete. Sam proces apliciranja zahteva slanje CV-ja, a kako učenici žele da ostave dobar prvi utisak, istakli su da bi voleli da saznaju nešto više o njegovom pisanju.

O njihovom interesovanju govori i velika posećenost radionice. Učenici su dobili informacije o tome šta CV treba da sadrži, a šta ne, kako da napišu deo koji se tiče iskustva, šta su najčešće greške i kako ih izbeći, koje fraze na engleskom treba koristiti, zašto je važno da CV prilagode ustanovi kojoj šalju i da provere greške. Važno je istaći da je radionica bila interaktivna, pa su učenici imali priliku i da provere da li su i šta naučili tokom nje.

Interesantno je da je na radionici bilo najviše učenika trećeg razreda, upravo onih kojima predstoji konkurisanje na fakultete. Na samom kraju učenici su imali i dodatna pitanja, na koja im je odgovoreno, a ponuđena im je i dodatna pomoć kada budu radili na svojim CV-jevima.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.