Savremeni gimnazijalci još jednom pokazali svoju humanost

Savremeni gimnazijalci su na kraju školske godine pokazali još jednom svoju humanost učestvujući u akciji koja je organizovana za decu sa Kosova i Metohije, iz mesta Kosovska Kamenica, Gnjilane, Cernica, Vitina i Ranilug.

Akciju je organizovalo Udruženje „Glas Metohije”.

Više informacija o ovoj akciji možete da pronađete na sledećem sajtu.

Uz parolu da naše malo nekom znači puno zahvaljujemo učenicima koji su učestvovali u akciji i pozivamo ih da se i u narednoj školskoj godini ponovo uključe i pomognu učenicima koji su na Kosovu i Metohiji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.