Savremene kulinarije na stvarno drugačijem času geografije

Na stvarno drugačijem času geografije, održanom u junu, učenici su imali priliku da povežu znanja iz geografije sa kulinarskim specijalitetima različitih država sveta. Zadatak učenika je bio da u grupama prezentuju kuhinje sveta, povezujući ih sa geografijom, kulturom, jezikom i istorijom.

Učenici su na času predstavili kuhinje Turske, Italije i Japana, a celokupan događaj završen je zajedničkim upoznavanjem sa specijalitetima pomenutih država. Učenici i prisutni profesori poslužili su se sušijem, picom i baklavama i na ukusan način zaokružili ovaj zanimljiv i drugačiji čas geografije.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.