„Savremenijalci” osvojili srebrnu medalju na Brainfinityju

U subotu, 12. juna, u prostorijama Savremene gimnazije završeno je još jedno Brainfinity takmičenje. Brainfinity je takmičenje namenjeno svim petacima, šestacima, sedmacima, osmacima i srednjoškolcima koji žele da se oprobaju u kreativnom rešavanju logičkih zadataka i da za to osvoje vredne nagrade.

U ovogodišnjem finalu su učestvovale 54 ekipe, a u kategoriji trećih razreda srednjih škola ekipa Savremene gimnazije osvojila je drugo mesto. Učenici Katarina Ristanović, Jefimija Novakivić, Pavle Vučković, Viktor Anđelković i mentor Saša Ivakić su ekipu „Savremenijalci” doveli do srebrne medalje i još jednom dokazali svoju kreativnost i sposobnost za rešavanje logičkih zadataka.

Sve pohvale za naše „Savremenijalce” i želimo im da sledeće godine školske vitrine ukrase zlatnim medaljama sa Brainfinity takmičenja!

Zadatke sa ovogodišnjeg finala možete pogledati ovde.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.