Još jedan zanimljiv međunarodni projekat u Savremenoj gimnaziji

Učenici prvog i četvrtog razreda učestvovali su u eTwinning projektu „Forces of nature and the human body”, čija je ideja bila da, proučavajući zakone prirode i hemijske reakcije tela, objasne procese koji se javljaju u telu tokom fizičke aktivnosti.

Tokom projekta učenici su uspešno radili na pripremi logoa i postera projekta, upoznali se sa ostalim učesnicima projekta preko onlajn-sastanaka. Takođe su realizovali projektne zadatke koji su obuhvatili trčanje na 50 m, skok uvis i Kuperov test kondicije, zadatak iz fizike, hemije i biologije, kao i prezentaciju.

Savremeni učenici pokazali visok nivo znanja 

U projektu su učestvovali 61 učenik i 18 profesora iz Srbije, Makedonije, Rumunije i Turske. Projekat je trajao šestnaest nedelja, tokom kojih su učenici pokazali veliko interesovanje i zalaganje kako bi svi ciljevi projekta bili blagovremeno ostvareni, a projektnim aktivnostima rukovodili su direktorka Milka Keser, profesorka fizike Nina Stevančević, profesor fizičkog Mladen Stanković i profesor matematike Draško Beguš. Među savremenim učenicima posebno su se istakli Lara Veselinović I-6, Zara Korać I-5, Dušan Krajnović I-4, Lana Milivojević I-3, Ana Petrović IV-1, Milica Ristić IV-1 i Dunja Mićunović IV-1.

Učenici su pokazali veliko interesovanje i znanje iz navedenih oblasti i prikazali školu i zemlju u najboljem svetlu. Primenili su stečeno znanje iz oblasti prirodnih nauka i još jednom pokazali sportski duh po kome su poznati, a stekli su lepa iskustva, nove prijatelje i znanja.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.