Dan svečane dodele diploma iz ugla savremene novinarke Lare Veselinović

Savremeni gimnazijalci obeležili su 18. juna završetak svog četvorogodišnjeg školovanja u Savremenoj gimnaziji, a svoje viđenje ovog svečanog događaja prenela je i savremena novinarka Lara Veselinović.

 

 

 

 

 

 

Kao i svake godine, dođe vreme da jedna generacija učenika upiše, a druga završi srednju školu. Tako je generacija učenika upisanih u školu 2017/18, u petak, 18. juna, zvanično maturirala.

Manifestacija je počela u 19 časova, u svečanoj sali hotela „Hajat” na Novom Beogradu.
Događaju su, pored organizatora, prisustvovale brojne zvanice – roditelji, prijatelji i direktori drugih obrazovnih ustanova u sklopu LINKgroup asocijacije.

Svi prisutni uživali su u divnoj atmosferi i na prigodan način obeležili dodelu diploma.

U svečanim togama i kapicama, učenici su primili diplome i, sada već kao budući studenti, obratili se prisutnima.

Od 108 učenika u generaciji, njih četrnaestoro su nosioci Vukove diplome, dok su neki dobili i kristale za postignuća tokom četvorogodišnjeg školovanja.

Posebno mesto u programu je zauzela Dunja Mićunović, koja je đak generacije.

Dunjin govor, u kom je izdvojila neke od „generacijskih šala”, poželela sreću svima na daljem životnom putu i u kom se zahvalila svom deki što je uvek bio tu za nju, bio je toliko emotivan da je neke prisutne doveo do suza.

No nije samo Dunjin govor ostavio veliki utisak već i govor direktorke škole Milke Keser. Direktorka se prvo obratila učenicima, poželevši im puno uspeha, a zatim i roditeljima, kojima se zahvalila na ukazanom poverenju.

Takođe, poseban deo večeri koji je na nas ostavio najveći utisak jeste deo sa videom koji su napravile odeljenjske starešine svih šest odeljenja, sa raznim porukama za svoje učenike.

Učenica Teodora Ćirković iz IV-1 je takođe napravila video u kom je prikazala njihove posebne, stvarno drugačije četiri godine školovanja.

Od sveg srca želimo sreću i uspeh ovogodišnjoj generaciji maturanata!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.