Lara Veselinović učestvovala na međunarodnoj ISMUN konferenciji

Lara Veselinović, savremena učenica I-6, učestvovala je na međunarodnoj ISMUN konferenciji, održanoj u International Schoolu u periodu od 11. do 13. juna.

„International School Model United Nations” je akademska aktivnost koja omogućava učenicima da se upuste u zanimljiv izazov koji donosi simulacija debate u Ujedinjenim nacijama. Učenici igraju uloge šefova komiteta i delegata i diskutuju o važnim aktuelnim globalnim pitanjima koristeći komunikacijske veštine, ogromno znanje i diplomatski pristup. Od učenika koji predstavljaju određenu zemlju očekuje se da se pozabave problemom sa stanovišta postojeće regulative i politike te zemlje, što podstiče učesnike na razmišljanje iz različitih uglova.

„Učešće na ISMUN-u je dragoceno iskustvo”

Lara je bila delegat Kancelarije Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal, predstavljajući Kolumbiju.

„Ovo mi je bio prvi Model Ujedinjenih nacija i slobodno mogu reći da sam prezadovoljna. Uspela sam lako da se snađem jer imam iskustvo sa EYP debatama, a princip rada je donekle sličan.
Mnogo mi se svidela atmosfera, što od strane predsedavajućih (chairperson), što od strane drugih delegata i volontera. Nisam imala lak zadatak, jer sam predstavljala zemlju u kojoj je procenat konzumiranja i proizvodnje opojnih supstanci veoma veliki, ali smatram da sam ga dobro odradila, jer je naš finalni reso (resolution) bio najbolji i obuhvatao je sva potrebna područja. Takođe, naučila sam dosta novih stvari, upoznala se sa nekim novim perspektivama i načinima razmišljanja, koji su mi otvorili još jedan prozor u svet. Za ISMUN sam čula zahvaljujući školi i nadam se da ću imati priliku da budem delegat ISMUN-a ili nekog drugog MUN-a i sledeće godine, jer je ovo bilo izuzetno iskustvo koje ću dugo pamtiti”, rekla je savremena gimnazijalka Lara Veselinović.

Lari želimo mnogo uspeha, a verujemo da će njena dostignuća podstaći i druge učenike da učestvuju u sličnim aktivnostima.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.