Savremeni trećaci izradili sajt inspirisan Tolkinovim delima

Za kraj školske godine savremeni trećaci su u okviru predmeta Računarstvo i informatika radili projekat koji je podrazumevao izradu sajta.

Posebno se istakao projekat Larise Vasović i Zvezdane Filipović, koje su za temu odabrale Tolkinova dela „Gospodar prstenova” i „Silmarilion”, a na njihov izbor uticale su knjige koje su čitale na engleskom jeziku.

Sadržaj sajta mahom se zasniva na humoru, ali i na citatima iz knjiga koje su im poslužile kao izvori, a pojedinosti su domaštane kako bi čitanje bilo zanimljivije. Na sajtu možete otkriti koja bi bila najverovatnija destinacija za odmor u Mordoru u zavisnosti od toga kog mračnog gospodara izaberete, kakva je vremenska prognoza trenutno na Ardi, da li je Manve gospodar kokošaka i slično.

Zvezdana i Larisa veruju da će se ljubitelji Tolkinovih dela nasmejati dok budu čitali sadržaj, ali i da će ovaj projekat zainteresovati druge da, pored gledanja filmova, pročitaju i knjige.

Larisin i Zvezdanin projekat možete pogledati ovde.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.