Uspesi savremene gimnazijalke Lare Veselinović

Savremena gimnazijalka Lara Veselinović imala je vrlo dinamično i uspešno leto. 

Niz velikih uspeha započela je polaganjem Kembridž ispita iz engleskog jezika CAE (Cambridge Advanced English). Posle šest nedelja Lara je obaveštena da je položila ispit i time stekla C1 nivo znanja engleskog jezika.

Predsedavajuća na događaju „Outreach Weekend”

Od 30. jula do 1. avgusta je u Subotici održano zasedanje „Outreach Weekend Subotica”, gde je Lara prvi put bila predsedavajući – chairperson. Reč je o Larinom prvom zasedanju, koje je održano uživo, što ga čini još posebnijim.

Kao i svako iskustvo u Evropskom parlamentu mladih, i ovo je za Laru bilo nezaboravno i zauzima posebno mesto u njenom srcu. Naučila je mnogo novih stvari, upoznala mnogo ljudi sa kojima je i dalje svakodnevno u kontaktu i videla je kako izgleda biti delegat iz drugog ugla. Na samom kraju zasedanja, odnosno na danu General Assemblyja, gde svaki komitet predstavlja svoju rezoluciju i ona biva izglasana, bila je prisutna Ana Marija Vilček, državna sekretarka u Ministarstvu prosvete, koja je održala veoma dirljiv govor i objasnila šta je Evropski parlament mladih i kako on izgleda iz ugla „pravih političara”.

Prema njenim rečima, koje nam je prenela Lara, koliko god Evropski parlament mladih bio simulacija pravog parlamenta i donošenja pravih odluka ili ne, svaka rezolucija predstavljena na General Assemblyju mnogo znači, jer na taj način političari na pozicijama vide kako mladi doživljavaju svet i neke od važnih problema. „Ono što je u neku ruku važnije od problema jesu sama rešenja tih problema. To je, takođe, vrlo bitno, jer šta nam znači da vidimo ili osetimo problem ako ne možemo da ga rešimo? Dobro je da se sa takvim stvarima upoznamo što pre, jer ste vi (deca) budućnost i, kada bude došlo vreme za rešavanje sličnih ili težih problema, bolje je da budete spremni, jer je ovaj svet surov.”

Kao najmlađi član celog zasedanja, naša Lara dobila je pohvalu od gospođe Vilček za posvećenost u „tako ranim godinama života”, kao i od samog predsednika celog zasedanja.

Lara je bila predsedavajući član i TRAN komiteta (Committee on Transport and Tourism).

Takođe, Lara je u ulozi novinara član Media Teama (Media Team Members – MTM) na nacionalnoj konferenciji EYP-a Turske, koji je trenutno u toku i održava se digitalno.

Sigurni smo da će i na ovoj konferenciji Lara ostvariti zapažen uspeh i Savremenu gimnaziju još jednom učiniti ponosnom.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.