Nedelja prve pomoći u Savremenoj gimnaziji

Povodom 11. septembra, Svetskog dana prve pomoći, učenik Aleksandar Kašerić je došao na ideju da cela naredna nedelja bude obeležena kao nedelja prve pomoći. Svi učenici četvrtog razreda imali su prilike da se upoznaju sa metodologijom, terminologijom i postupkom pružanja prve pomoći.

Aleksandar Kašerić je preko godinu dana volontirao pri organizaciji „Crveni krst”, gde je imao prilike da nauči i primeni osnovne tehnike pružanja prve pomoći, a ovu priliku je iskoristio da svoje stečeno znanje i prenese. Posebno nas je obradovala činjenica da je još dosta učenika četvrte godine volontiralo u ovoj organizaciji, a neki od njih su učestvovali i na takmičenjima iz prve pomoći.

Smatramo da je ovakav vid vršnjačke edukacije vrlo značajan i doprinosi osnaživanju mladih da budu slobodni da svoja znanja i veštine prenesu vršnjacima. Obuka iz prve pomoći predstavlja izuzetno važan vid edukacije kako bi mladi znali kako da pomognu sebi i drugima u različitim situacijama.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.