Kreativni časovi srpskog jezika i književnosti u Savremenoj

Časovi u Savremenoj gimnaziji su uvek nesvakidašnji, pa je tako ovog puta profesorka Marina Kuzmanović na času srpskog jezika i književnosti razgovarala sa učenicima drugog razreda o vizuelnoj poeziji. 

Vizuelna poezija je umetnost iznenađenja napisanim rečima koje su deo slike.

Učenici drugog razreda Savremene gimnazije imali su jedan sasvim drugačiji čas srpskog jezika. Prvo im je predstavljena vizuelna poezija, a onda su oni sami stvarali stihove u vidu rebusa koji treba rešiti i koji za njih ima simbolično značenje. Kombinovali smo čak i biologiju sa poezijom, kao i formule iz hemije. Na prvi pogled nespojive stvari uspeli smo da povežemo univerzalnim analogijama, kako bi rekao Bodler.

Kao i uvek, savremeni gimnazijalci su bili kreativni i inspirisani ovom zanimljivom temom.

Pogledajte radove savremenog gimnazijalca Aleksandra Kašerića.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.