Poseta Sajmu nauke na Adi Ciganliji

Učenici Savremene gimnazije u subotu, 2. oktobra, posetili su Sajam nauke na Adi Ciganliji, koji je realizovan u okviru programa „Plava zastava”, „bratskog” programa sa „Eko-školom”. Ovo je bio prvi sajam nauke u organizaciji Sedme beogradske gimnazije i Javnog preduzeća „Ada Ciganlija”.


Učenici Sedme gimnazije, zajedno sa svojim profesorima, demonstrirali su zakonitosti fizike, hemije i biologije. Savremeni gimnazijalci su na ovom sajmu imali priliku da vide kako rade solarni paneli, da prepoznaju na koji način su povezane matematika i biologija, da osete miris začina koje svakodnevno koristimo i pogode iz koje zemlje oni dolaze, da vide kako nastaje „duh” iz boce i još mnogo toga.

Obilaskom ovakvih edukativnih manifestacija Savremena gimnazija razvija radoznalost kod svojih učenika i podstiče ih na nove ideje, pokazujući im da nauka može biti i te kako interesantna i laka za razumevanje, samo ukoliko želimo da je razumemo.

Više slika pogledajte u galeriji. 

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.