Upoznavanje savremenih gimnazijalaca sa studijama u Švajcarskoj

Savremena gimnazija u saradnji sa partnerskom agencijom Via Academica predstavila je u četvrtak, 30. septembra, u prostorijama škole Swiss Education Group, prestižnu alijansu švajcarskih škola za biznis, ugostiteljstvo i menadžment u hotelijerstvu.

Učenicima četvrtog razreda Savremene gimnazije predstavljene su ugledne studije biznisa u Švajcarskoj, na obalama Ženevskog jezera, u školama kao što su César Ritz Colleges, Swiss Hotel Management School, Hotel Institute Montreux i Culinary Arts Academy.

Prezentaciju je vodio Ivan Presnov, predstavnik i alumnista Swiss Education Groupa za područje Rusije i Zapadnog Balkana.

Savremena gimnazija kontinuirano približava svojim učenicima najperspektivnije prilike za studiranje

Savremeni maturanti saznali su više o prednostima studiranja u zemlji satova i čokolade: plaćena praksa u Švajcarskoj ili bilo gde u svetu, što studentima omogućava da stečena znanja primenjuju u praksi i dovodi do toga da za tri godine studija steknu godinu i po dana radnog iskustva i budu spremni za najbolje pozicije u industriji koju odaberu za svoju buduću karijeru – biznis, preduzetništvo, ugostiteljstvo i menadžment u hotelijerstvu, kao i za rad u korporacijama, multinacionalnim kompanijama, javnom i privatnom sektoru.

Savremena gimnazija je ovim događajem nastavila da približava svojim učenicima raznovrsne prilike za nastavak akademske karijere na najprestižnijim svetskim obrazovnim ustanovama.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.