Obeležavanje Dečje nedelje

Od 4. do 10. oktobra širom Srbije obeležava se Dečja nedelja. Za moto ovogodišnje manifestacije izabrani su stihovi Ljubivoja Ršumovića: „Dete je dete, da ga volite i razumete”.

Povodom Dečje nedelje, učenici Savremene gimnazije su se na časovima umetnosti i dizajna bavili prevencijom nasilja, dok su na časovima psihologije učenici razgovarali o značaju borbe protiv nasilja i načinima na koje to mogu činiti.

Učenici su pravili postere na kojima su jasno prikazali važnost prevencije nasilnog ponašanja, a u izradi su učestvovale Iva Popović, Anđela Todorović, Kai Vainomaa i Isidora Jarić, zajedno sa profesorkom Tamarom Rajinac.

U Savremenoj gimnaziji učenici se uvek osećaju sigurno i zaštićeno 

I ova dečja nedelja bila je prilika da podsetimo da deca treba da budu zaštićena i srećna, da žive u podsticajnom, zdravom i sigurnom okruženju, u kome mogu da ostvare maksimum svojih potencijala, a to se postiže kontinuiranom brigom o zaštiti, unapređenju i promociji dečjih prava u kojoj učestvuju svi relevantni društveni akteri.

Učenici se na časovima u Savremenoj gimnaziji osećaju sigurno i zaštićeno, pa su tako za vreme Dečje nedelje svoje ruke uposlili i na časovima likovne kulture i zajedno sa svojom profesorkom Zoranom Milićević realizovali nekoliko panoa koji jasno upućuju na borbu protiv nasilja, ali i podsećaju na toplinu, ljubav, prijateljstvo i zajedništvo. Razgovarali su o nasilju i dali zrele i odgovorne zaključke na tu temu.

Takođe, napravili su i svoju „Kutiju poverenja”, uz stikere podrške i razumevanja, koja će nadalje prikupljati sva njihova zapažanja.

Pogledajte sjajne postere naših gimnazijalaca. 

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.