Novi uspeh savremenog gimnazijalca Dušana Vitezovića

Savremeni gimnazijalac Dušan Vitezović na Državnom prvenstvu u veslanju veslao je četverac skul u kategoriji juniora za Veslački klub Crvena zvezda Beograd. U finalu je Dušanov čamac zauzeo 4. mesto sa vremenom 6 minuta i 37 sekundi, koliko mu je trebalo da pređe dva kilometra, koliko uglavnom traju veslačke trke.

Ljubav prema veslanju i Savremenoj gimnaziji Dušan je preneo i svojoj sestri

Dušan trenira od svoje 14. godine. Kaže da voli da trenira jer je reč o sportu koji iziskuje timski rad i jedan je od težih sportova. U klubu u kom trenira Dušan trenira i njegova sestra, koja planira da i sama pohađa našu školu. Dušan je siguran da će i njegova sestra postizati velike uspehe i nada se da će predstavljati našu zemlju na međunarodnim takmičenjima.

Dušan je tokom prethodne četiri godine učestvovao na četiri državna prvenstva, kao i na mnogim drugim takmičenjima u Srbiji. Nosilac je četiri medalje.

Sigurni smo da će Dušan nastaviti da postiže uspehe, a mi mu želimo puno sreće!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.