Savremena na sastanku o bezbednosti vode i sanitacije

Sastanak ekoškolskih koordinatora se ove godine održao 8. 10. u organizaciji PU „Suncokreti” i Doma kulture u Vladimircima. Predstavnik Savremene gimnazije kao eko-škole na ovom skupu bila je profesorka biologije Ana Vasilić.

Glavna tema sastanka ekoškolskih koordinatora je bila o bezbednosti vode i sanitaciji, o kojima je govorila prof. dr Anđelka Mihajlov, nacionalni mentor programa obrazovanja o životnoj sredini. Praktičan pristup o bezbednosti vode u eko-školama dala je Aleksandra Mladenović, nacionalni koordinator programa obrazovanja o životnoj sredini. Na sastanku su predstavljeni i seminari ambasadora za klimu i životnu sredinu koji će se realizovati u narednom periodu.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.