Za decu iz Žitišta − još jedna humanitarna akcija savremenih gimnazijalaca

Učenici Savremene gimnazije su tokom meseca novembra učestvovali u još jednoj humanitarnoj akciji koja je organizovana za decu iz Žitišta.

Naime, uspostavljena je saradnja sa Udruženjem dobrih ljudi „Ognjište”, koje je organizovalo akciju. Osnivač i predsednik udruženja Slavko Radojčić je zajedno sa Aleksandrom Prešernom preuzeo sredstva koja su prikupili naši učenici, a koja je isporučio školski pedagog Ivan Davidović, i podelio ugroženim porodicama iz Žitišta.

Učenici su još jednom pokazali svoju slogu i humanost na delu, na šta smo veoma ponosni.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.