Uroš Tirnanić – Umetnik iz školske klupe

Sve nas je u četvrtak, 26. novembra, obradovala vest da je Uroš Tirnanić, učenik treće godine Savremene gimnazije, osvojio treće mesto na Festivalu dečjeg stvaralaštva „Umetnik iz školske klupe”.

Iako smo navikli da Uroš osvaja nagrade na literarnim takmičenjima, svaki novi uspeh naših učenika veoma nas obraduje, a posebno činjenica da je Urošev rad na temu „Na krilima sreće” žiri prepoznao i nagradio između 200 radova koji su pristigli na konkurs.

Ovo nije Uroševo prvo učešće na ovom konkursu. Uroš je i prošle godine bio nagrađen na istoimenom konkursu sa žirijem u različitom sastavu, što je potvrda da su Uroševi način i stil pisanja prepoznatljivi i originalni.

Sigurni smo da će Uroš nastaviti da usavršava i razvija svoj spisateljski talenat, a mi mu u tome želimo mnogo sreće i uspeha!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.