Oslikane prostorije Predškolske ustanove


Zahvaljujući donaciji „ROMA Company” i uz nesebičnu pomoć profesorki likovne kulture Maje Živković i Tanje Gligorijević, kao i 15 učenika Savremene gimnazije, oslikana je unutrašnjost vrtića ‚‚Veverica” na Galenici.

Roma Company nastavlja dugogodišnju praksu društveno odgovornog poslovanja kroz blisku saradnju i ulaganje u lokalnu zajednicu. Donacijom materijala za uređenje vrtića želeli smo da doprinesemo svakodnevnoj radosti mališana i njihovom prijatnijem boravku u novom ambijentu. U saradnji sa slikarkom Majom Živković i učenicima Savremene gimnazije, još jednom smo ukazali na značaj zajedničkih projekata zarad pomoći lokalnoj zajednici”, izjavila je Jelena Anđelković, direktorka marketinga u „ROMA Company”.

U realizaciji akcije profesorkama likovne kulture Maji Živković i Tanji Gligorijević pomogli su učenici Savremene gimnazije, koji su zahvaljujući svojoj kreativnosti i entuzijazmu osmislili čitav koncept i time uneli jednu novu dimenziju u dečji svet.

„Učenici i profesori Savremene gimnazije, uz podršku „ROMA Company” , omogućili su deci i osoblju vrtića ’Veverica’ da bojama ispričaju svoju priču o zajedništvu. Kroz priče iz svih grupa došlo se do slike, koja je potom pretočena u simbole i oslikana uz pomoć učenika i umetnika na zidu zajedničkog hola vrtića. Deca i umetnici zajedničkim radom učinili su vidljivo učenje i vrednosti koje neguju od jaslica do polaska u školu. Prikazom njihovih priča i mapom prolaska kroz različita mesta i uzrasne grupe, umetnici su omogućili i drugim učenicima programa (roditeljima i osobama iz okruženja) da vide i prepoznaju vrednosti zajednice u kojoj deca odrastaju”, izjavila je Maja Živković, profesorka likovne kulture u Savremenoj gimnaziji.

Zajedničkom akcijom „ROMA Company”, umetnika iz Savremene gimnazije, dece i vaspitača još jedan vrtić udahnuo je svežinu svojim prostorijama, a svakodnevne igre mališana bogatije su za novi vizuelni svet, ispunjen novim bojama i slikama, koje utiču na razvoj dečje kreativnosti i mašte. Možda se među njima kriju budući slikari ili modni kreatori, kopirajteri, grafički dizajneri... Postoji mnogo zanimanja u kojima kreativnost dolazi do izražaja. Najmlađi i zaposleni u vrtiću sada imaju još jedno lepo mesto za druženje i nezaboravne trenutke sa svojim drugarima.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.