Doček profesora dr Gideona Grajfa

U četvrtak, 9. 12. 2021. godine, učenici Vid Vuković, Anastasija Kovačević i Pavle Vučković su u Petoj beogradskoj gimnaziji sa pedagogom škole Ivanom Davidovićem i profesorkom filozofije Maricom Đurić prisustvovali dočeku svetski poznatog istoričara Holokausta profesora dr Gideona Grajfa iz Izraela.

Gideo Grajf Savremena gimnazija Peta beogradska gimnazija

Naime, odazvali smo se pozivu Pedagoškog društva Srbije, koje je organizovalo doček profesoru u saradnji sa pomoćnikom ministra za visoko obrazovanje prof. dr Tubić, Zavodom za unapređivanje vaspitanja i obrazovanja, ambasadorkom Ljiljanom Nikšić, kao i Petom beogradskom gimnazijom, koja je imala ulogu domaćina.

Rad profesora Gideona Grajfa bavi se vrlo aktuelnom temom i dobio je izuzetne zasluge za posvećenost u odbrani istine o stradanju srpskog naroda tokom Drugog svetskog rata.

Događaj je bio interaktivnog karaktera, učenici su imali priliku da postavljaju profesoru pitanja, na koja je on rado odgovarao.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.