Uspeh savremenih gimnazijalaca na takmičenju „Best in English”

Savremeni gimnazijalci Boris Ilić, Iva Petković i Nikola Dimitrijević rangirali su se među prvih 100 srednjoškolaca iz Srbije na međunarodnom onlajn takmičenju iz engleskog „Best in English”, dok je Savremena gimnazija zauzela 10. mesto u našoj zemlji. Na ovogodišnjem nadmetanju za srednjoškolce učestvovalo je preko 17.000 učenika iz 595 škola iz 32 zemlje Evrope.

Best in English

Fokus na funkcionalnom znanju stranih jezika

Savremena gimnazija, kao škola koja je orijentisana na stvarno drugačiju, sveobuhvatniju i kvalitetniju nastavu engleskog jezika, fokusirana je na funkcionalno znanje stranih jezika. Svake godine se trudimo da svojim učenicima pružimo priliku da uporede znanje sa vršnjacima iz drugih zemalja. Na takmičenju „Best in English” učestvovalo je više od 30 naših učenika, što pokazuje ne samo da su učenici zainteresovaniji za engleski jezik već i da su sigurniji u svoje jezičke veštine i žele da ih uporede sa vršnjacima iz cele Evrope.

Čestitamo svim učesnicima i nadamo se da će sledeće godine biti još više prijavljenih učenika, koji će ostvariti još bolje rezultate.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.