Veliki uspeh Savremenih gimnazijalaca na konkursu Istraživačke stanice Petnica

Završen je pregled prijava pristiglih na konkurs za obrazovne programe Istraživačke stanice Petnica namenjene srednjoškolcima u 2022. godini i gotovo 1.000 učenika će biti pozvano da učestvuje u programima podeljenim na 19 disciplina.


Na našu veliku radost učenici Savremene gimnazije i ove godine izabrani da budu učesnici programa u IS Petnica:

  • Tomislav Stošić, eksperimentalna biologija i hemija;
  • Minja Ćirić, geografija;
  • Marko Joksimović, geografija;
  • Nikola Dimitrijević, hemija;
  • Sofija Vejapi, lingvistika;
  • Jefimija Novaković, psihologija.

Verujemo da će učenici znanjem stečenim u Savremenoj gimnaziji dati doprinos realizaciji programa i pokazati da su spremni za prve istraživačke radove.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.