Plasman na regionalno takmičenje iz geografije!

Na opštinskom takmičenju iz geografije, održanom 26. februara, iz naše škole učestvovalo je šest učenika. Na takmičenju su učenici imali priliku da pokažu svoje znanje i veštine iz gradiva, ali i opšteg obrazovanja, a na regionalno takmičenje, naredni nivo, plasiralo se četvoro učenika:

  • Marko Joksimović iz I-6;
  • Aleksandra Mosurović i Elena Živković iz III-1;
  • Minja Ćirić iz IV-5.

Ovom prilikom im čestitamo i želimo im uspeh na narednom nivou. Regionalno takmičenje održaće se 20. marta na Geografskom fakultetu, a naši učenici imaće priliku da se nadmeću sa oko 500 vršnjaka iz cele Srbije.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.