Nagradno kuglanje za savremene humanitarce

Učenici sedam odeljenja Savremene gimnazije: I-3, I-6, II-2, II-4, II-6, III-2 i III-4 i njihove starešine su kao nagradu za humanost, koju su pokazali u akciji pravljenja novogodišnjih paketića za učenike Osnovne škole „Anton Skala”, od Uprave škole dobili mogućnost da provedu vreme u kuglani „Žabac”, u Zemunu, u četvrtak i petak, 10. i 11. marta.

Učenici su krajem godine pravili torte od čokoladica za decu Osnovne škole „Anton Skala” i na taj način učinili da im proslava bude stvarno drugačija. Osnovna škola „Anton Skala” bavi se vaspitanjem i obrazovanjem dece sa lakom, umerenom mentalnom ometenošću i autizmom, a školu trenutno pohađa 91 učenik.

Humanost je uvek prisutna u Savremenoj gimnaziji

Savremena gimnazija je ponosna na to što se učenici rado odazivaju i učestvuju u svim humanitarnim akcijama, a ujedno ih i pohvaljuje jer su oni inicijatori i pokretači akcija.

Humanost ne znači misliti lepe misli. Humanost znači delovati, a naši učenici su humani tokom cele godine!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.