Poseta

Učenici Savremene gimnazije su u ponedeljak, 21. marta, sa svojim profesorima posetili manifestaciju pod nazivom „Ekos(a)vest”, koju je povodom Međunarodnog dana šuma organizovao studijski program Životna sredina i održivi razvoj Univerziteta Singidunum.

U okviru ove manifestacije održao se panel, a učesnici panela bili su:

Kviz „Zov prirode”

Nakon panela učenici nekoliko beogradskih gimnazija imali su prilike da učestvuju u kvizu „Zov prirode”. Savremeni gimnazijalci su se posebno istakli u ovom kvizu, za šta su nagrađeni izletom na Obedsku baru, koji se organizuje kao vid terenske nastave na ovom fakultetu. Nagrađeni učenici su Aleksandar Kašerić, Minja Ćirić, Vanja Radunović, Teodora Pavlov i Nađa Pevac.

Nakon kviza usledilo je proglašenje pobednika konkursa u pisanju ekoloških eseja u kome su učestvovali i učenici Savremene gimnazije.

Sadnja drveća kao simboličan način obeležavanja Međunarodnog dana šuma

Poslednja, a možda i najlepša aktivnost bila je „Stabla ekos(a)vesti”, na kojoj su predstavnici svake škole zasadili su po jedno drvo kako bi na simboličan način obeležili Međunarodni dan šuma.

Drago nam je što smo učešćem na manifestaciji „Ekos(a)vest” još jednom pokazali da poštujući principe eko-škole, u Savremenoj gimnaziji učenici, profesori i ostali članovi školskog tima svakodnevnim aktivnostima doprinose očuvanju životne sredine i podizanju svesti o važnosti aktiviranja u ovoj oblasti.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.