Savremena gimnazija i International School ka zdravijoj i čistijoj životnoj sredini


Savremena gimnazija ovaj put imala je priliku da ugosti članove eko-odbora iz International Schoola. Cilj ove posete je bio osnaživanje mladih ljudi da udruženim snagama rešavaju pitanja očuvanja životne sredine.

Savremena gimnazija je deo međunarodnog lanca eko-škola, a International School je u fazi sticanja statusa eko-škole, tako da je ova poseta bila od velikog značaja za obe škole u razmeni dragocenog iskustva i pravljenju budućih planova i akcija na temu zdrave i čistije životne sredine.

Dosadašnje aktivnosti i planovi za zajedničke projekte

Učenici International Schoola predstavili su svoje dosadašnje aktivnosti koje su organizovali, kao i one planirane, a učenici Savremene gimnazije, odnosno članovi eko-odbora, predstavili su svoje dosadašnje aktivnosti u okviru Eko-škola, čiji su članovi već tri godine. Pored predstavljanja aktivnosti, učenici su pravili planove za zajedničke projekte koje bi voleli da u budućnosti realizuju.

Verujemo da je ova poseta bila od velike koristi, kako našim učenicima tako i učenicima International Schoola, i nadamo se nekim lepim budućim zajedničkim projektima.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.