Uspeh naših učenika na regionalnom takmičenju iz geografije

U nedelju, 20. marta, učenici Savremene gimnazije učestvovali su na regionalnom nivou takmičenja iz geografije u konkurenciji oko 450 vršnjaka iz cele Srbije.

Takmičenje je održano na Geografskom fakultetu i činila su ga tri dela:

  • pisani test znanja;
  • multimedijalni test
  • praktični rad.

Čestitamo našim savremenim gimnazijalcima!

Savremenu je predstavljalo četvoro učenika: Minja Ćirić (IV-5), Aleksandra Mosurović i Elena Živković (III-1) i Marko Joksimović (I-6). Pomenuti takmičari su uložili veliki trud, istakli su se ogromnim zalaganjem u prethodnih nekoliko meseci, veoma vredno radeći iz dana u dan. Na regionalnom nivou takmičenja postigli su značajan i primetan uspeh, na čemu im predmetni profesori, Nevena Matejić i Ivan Matejić, čestitaju.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.